21 nap izgalmas várakozás után végre kibújtak a tojásból a kiscsibék. Még pár napot az infralámpával melegített bölcsődében kell töltsenek, de utána vár rájuk a csibe-ovi!

Természetesen ehhez is kellett valamit alkotni, hogy ez ne csak a csibéknek legyen egyértelmű, hanem az őket látogatóknak is. Így jött az ötlet egy táblára, ami aztán felcsavarozva mindenkinek a tudtára hozza, hol is vagyunk éppen!

A maradék deszkák között kutatva leltem rá erre a lambéria darabra, ami picit már ugyan töredezett volt, de ez adta a rusztikus jellegét és rögtön tudtam, ő a kiválasztott. Picit megcsiszoltam minden oldalát, majd pormentesítés után ceruzával ráskicceltem a feliratot, amit szabad kézzel fekete akrillal festettem meg.

Szándékosan nem szerettem volna ha teljesen szabályosak, így ad neki egy kis bohókás kinézetet is. Miután megszáradt a festék, megrajzoltam a csibéket is ezt az útmutatót követve. Először fehér festékkel kifestettem a testüket, majd erre mentem rá a sárga festékkel, mert így a fehér alap szépen kiemelte az élénk citromsárga színt.

Ezután következett a szemek megrajzolása és a kontúrozás fekete alkoholos filccel, és végül narancssárga akrilfestékkel rajzoltam meg a lábakat.

Egy picike fa szivecske is felkerült a kompozicióra 🙂

A teljes száradás után pedig színtelen viasszal (lignocolor) zártam le a fát, és a tábla egy picike antikolást is kapott umbra és vörösréz viasszal (pentart). Ezzel el is készült a Csibe-ovi felirat!

Kövess, lájkolj, ossz meg: