A ribizli dzsem készítéséhez leszedtük a ribizlit és természetesen nem tudtuk megállni, hogy ne készítsünk valamilyen finom sütit is. 🙂
Biztosan állíthatom, hogy aki szereti a csokit és az omlós, gyümölccsel megfűszerezett édességet, az egycsapásra beleszeret ebbe az egyszerű, gyorsan elkészíthető és őrülten finom muffinba.
Nyugodtan légy kreatív a sütikészítéskor, csodák tudnak születni! 😉
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze liszt
- 1/2 csésze cukor
- 1 zacskó sütőpor
- 3/4 csésze tej
- 1/2 csésze vaj megolvasztva és kihűtve
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1/2 csésze cukormentes kakaópor
- 250 g étcsoki
- 100 g ribizli
Elkészítés lépésről lépésre
- Mérd ki, majd könnyedén keverd össze a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, kakaópor, só) egy tálban.
2. Mérd ki, majd keverd össze nedves alapanyagokat! (tojás, vaj, tej)
A vajat olvaszd meg és ha kihűlt keverd össze a tojással, valamint a tejjel.
3. Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket.
Öntsd a lisztes keveréket, az elkevert vajas keverékhez és jól dolgozd össze az alapanyagokat.
Ezt követően vágd apróra az étcsokit, alaposan mosd meg a ribizlit és távolítsd el a szárakat, valamint az esetleges rossz szemeket.
4. Add hozzá a tésztához a felvágott csoki 80%-át (a maradék majd a süti tetejére kerül) valamint a ribizlit, majd óvatosan keverd össze.
5. A muffin sütőformát béleld ki muffin papírral vagy ha nincs vajazd ki a kelyheket és töltsd fel őket az elkészült tésztával. Végezetül minden muffin tetejét szórd meg a maradék étcsoki darabokkal és mehet is a sütőbe.
6. Sütés
Tegyük a muffinokat a 180 fokos sütőbe és süssük 20-25 percig. Készítsünk tűpróbát, hogy ellenőrizhessük, hogy elkészült-e a sütink. Akkor jó, ha a beszúrt tűn nem marad tészta amikor kihúzzuk.
Tálaláskor tehetünk a tányérra egy kis adag finom ribizli dzsemet is, ami nem csak dekoratív, de remekül harmonizál a csupa csokis sütinkkel. 🙂
Ezt a süti rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom. <3 Most ahogy írom a bejegyzést, azon gondolkodom, hogy készítek is egy adaggal.
Próbáld ki és ne félj kombinálni – akár a csokit vagy a gyümölcsöt!