A ribizli dzsem készítéséhez leszedtük a ribizlit és természetesen nem tudtuk megállni, hogy ne készítsünk valamilyen finom sütit is. 🙂

Biztosan állíthatom, hogy aki szereti a csokit és az omlós, gyümölccsel megfűszerezett édességet, az egycsapásra beleszeret ebbe az egyszerű, gyorsan elkészíthető és őrülten finom muffinba.

Nyugodtan légy kreatív a sütikészítéskor, csodák tudnak születni! 😉

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 3/4 csésze tej
  • 1/2 csésze vaj megolvasztva és kihűtve
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1/2 csésze cukormentes kakaópor
  • 250 g étcsoki
  • 100 g ribizli

Elkészítés lépésről lépésre

  1. Mérd ki, majd könnyedén keverd össze a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, kakaópor, só) egy tálban.

2. Mérd ki, majd keverd össze nedves alapanyagokat! (tojás, vaj, tej)

A vajat olvaszd meg és ha kihűlt keverd össze a tojással, valamint a tejjel.

3. Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket.

Öntsd a lisztes keveréket, az elkevert vajas keverékhez és jól dolgozd össze az alapanyagokat.

Ezt követően vágd apróra az étcsokit, alaposan mosd meg a ribizlit és távolítsd el a szárakat, valamint az esetleges rossz szemeket.

Bekevert muffin tészta, friss ribizli és apróra vágott étcsoki felülnézetből

4. Add hozzá a tésztához a felvágott csoki 80%-át (a maradék majd a süti tetejére kerül) valamint a ribizlit, majd óvatosan keverd össze.

5. A muffin sütőformát béleld ki muffin papírral vagy ha nincs vajazd ki a kelyheket és töltsd fel őket az elkészült tésztával. Végezetül minden muffin tetejét szórd meg a maradék étcsoki darabokkal és mehet is a sütőbe.

Papírral bélelt muffin sütőforma, benne a nyers ribizlis csokis muffintésztával

6. Sütés

Tegyük a muffinokat a 180 fokos sütőbe és süssük 20-25 percig. Készítsünk tűpróbát, hogy ellenőrizhessük, hogy elkészült-e a sütink. Akkor jó, ha a beszúrt tűn nem marad tészta amikor kihúzzuk.

Tálaláskor tehetünk a tányérra egy kis adag finom ribizli dzsemet is, ami nem csak dekoratív, de remekül harmonizál a csupa csokis sütinkkel. 🙂

Elkészült ribizlis-csokis muffin fehér kerámiatányéron, egy csík ribizli dzsemmel és egy fürt friss ribizlivel tálalva.

Ezt a süti rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom. <3 Most ahogy írom a bejegyzést, azon gondolkodom, hogy készítek is egy adaggal.

Próbáld ki és ne félj kombinálni – akár a csokit vagy a gyümölcsöt!

Kövess, lájkolj, ossz meg: